Staket

A-staketet är ett häststaket av HD-polyetenplast som är det bästa materialet ur många synvinklar. Att ca 75 % av plasten dessutom är återvunnet produktionsspill ger en bättre miljö för framtiden

A-staketet är säkert!

Polyetenplasten spricker ej, inte ens vid stark kyla. A-staketet har inga lösa rep, trådar eller liknande där hästen kan fastna då strömmen ligger ingjuten i slanorna. Detta och den runda profilen gör att hästen aldrig kan skada sig på a-staketet. Skulle en häst bli vettskrämd och rusa rakt igenom a-staketet eller hoppa ”för lågt” och hamna på de sviktar plaststaketet undan och släpper i slanskarvarna. Slanorna är låsta med plast sprintar inuti stolparna som till skillnad från spik eller dylikt inte är vassa och orsakar därför inga skärsår. Vid trä, järn eller annat staket kan en sådan olycka få förödande konsekvenser.

Om olycka varit framme är det bara att rikta upp och sätta ihop a-staketet igen då materialet inte tar någon skada. Viktigt är att se till att el-trådarna kopplas samman ordentligt igen, för strömmen är den faktorn som gör att hästen har respekt för a-staketet.
Den lilla skadan som kan betyda vinst eller förlust för en tävlingshäst undviks också med a-staketet. En spark mot den ”mjuka”, sviktande & runda plasten orsakar inte samma smärta som ett hårt & kantigt material. Ett lätt ömmande ben kan leda till att hästen ger upp 100 m från mål eller inte sträcker ut i den ökade traven mm.

A-staketet är underhållsfritt!

Du slipper måla om a-staketet med jämna mellanrum då plasten är genuint infärgat och innehåller mycket UV-stabilisator. UV-stabilisator är en dyr komponent vilken skyddar plasten från att brytas ned av solen. Många billiga plastprodukter saknar helt eller innehåller endast lite UV-stabilisator & har därför kort livslängd. Hästarna äter inte upp a-staketet vilket är vanligt på trästaket. Att hästarna äter målat eller impregnerat trä är direkt ohälsosamt för hästen. Tandskador är ofta följden om en häst står och biter eller ”leker” med ett järnstaket.

Det enda underhåll a-staketet kräver är att regelbundet se till att strömmen fungerar.

A-staketet är snyggt!

a-staketet har inga lösa trådar hängande. På a-staketet flagnar inte färgen. Hästarna har inte ätit upp delar av a-staketet . Rätt monterat står sig a-staketet år efter år i raka linjer eller ”böljande” efter den kuperade marken.

Det vita a-staketet ger lite ”Herrgårds” framtoning med en pampighet. Det svarta a-staketet är mer diskret och framhäver byggnader mer. Detta ligger förstås i betraktarens ögon och smak, men snyggt blir det! BEGÄR OFFERT!