Hevosaita

Olemme EquiSafe RS-aitauksien maahantuoja

EquiSafe RS-aitaus on on HD-polyeteenimuovista valmistettu hevosaitaus. Materiaalina se on parasta monelta kannalta ajateltuna. Muovista n 75 % on uusiokäytettyä ja näin ollen se on ympäristöystävällistä!

Turvallisuus

Polytenimuovi ei halkeile, ei edes kovassa pakkasessa. RS-aitaus on turvallinen hevoselle sillä siinä ei ole irtonaisia köysiä, lankoja tai muuta joihin hevonen voisi takertua. Sähkölangat on valettu aidan rimoihin kiinni. Aidan rimojen pyöreän muodon ansiosta hevonen ei pysty vahingoittamaan itseään siihen. Mikäli hevonen jostain syystä pelästyisi ja syöksyisi voimalla aitaa päin tai esim. hyppäisi aidan päälle, tällöin muoviaita joustaa ja lopulta antaa periksi liitoskohdistaan. Onnettomuuden sattuessa voidaan RS-aitaus helposti suoristaa ja koota jälleen pystyyn ilman että aidan materiaali siitä vahingoittuisi. Tärkeää on että sähkölangat yhdistetään jälleen huolellisesti toisiinsa, sillä sähkön tarkoituksena on että hevonen välttää kontaktia RS-aitaukseen.

Aitauksen tangot on kiinnitetty muovisokalla tolppien sisäpuolelle, ja ovat näin turvallisia hevoselle. Puu, rauta tai muu aitaus joissa on teräviä nauloja tms voivat aiheuttaa viiltoja hevoseen ja saattavat olla tällaisissa onnettomuuksissa kohtalokaita. Pienet vahingoittumiset joista kilpahevosen voitto tai häviö voivat olla kiinni estetään EquiSafe RS-aitauksella. Potku ”pehmeää”, joustavaa ja pyöreää muoviaitaa vasten ei aiheuta samaa kipua kuin potku vasten kovaa ja kulmikasta materiaalia. Jo lievästi aristava jalka saattaa johtaa siihen että hevonen luovuttaa 100 m ennen maalia tai ei ojennu raviin ym.

Huoltovapaus

Sinun ei tarvitse maalata EquiSafe RS-aitausta tasaisin väliajoin sillä muovi on läpivärjätty sisältäen paljon UV-vakaajia. UV-suoja on kallis komponentti joka suojaa muovia auringon vaurioittavalta vaikutukselta. Monista halvemmista muovituotteista se puuttuu kokonaan, tai ne sisältävät vain vähän UV-stabiloijia ja näin ollen niillä on lyhyt elinikä. Hevoset eivät myöskään syö RS-aitausta mikä on tavallista puuaitauksien kohdalla. Hevosen syödessä maalattua tai painekyllästettyä puuta on se haitallista ja epäterveellistä. Hammasvauriot ovat tavallisia silloin kun hevonen ”leikkii” tai pureskelee rauta-aitausta.

EquiSafe RS-aitauksen ainoa huoltotoimenpide on tarkistaa sähkövirran toimivuus säännöllisesti.

Tyylikkyys

Aitauksessa ei ole roikkuvia lankoja. Sen väri ei halkeile eikä rapistu. Hevoset eivät ole syöneet EquiSafe RS-aitauksen osia. Oikein asennettu aitaus seisoo vuosi vuoden jälkeen suorassa linjassa tai seuraten maaston muotoja.

Valkoinen EquiSafe RS-aitaus antaa ”Herraskartano” vaikutelman komeudellaan. Musta aitaus on hillitympi ja korostaa enemmän rakennuksia. Tämä on tietenkin katsojan silmän ja maun mukaan, mutta hieno siitä kuitenkin tulee! PYYDÄ TARJOUSTA!